Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele – Bc. Hana Štefanová
Bc. Hana Štefanová
Diplomová práce
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Solid phase microextraction method utilisation for analysis of hop volatile profile
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením těkavých látek ve chmelu metodou mikroextrakce tuhou fází. V teoretické části je popis metody extrakce na tuhé vlákno. Jsou zde uvedeny metody provedení extrakce, jejich porovnání a použití v praxi se zaměřením na extrakci těkavých látek chmele. V praktické části diplomové práce je popsán průběh optimalizačních pokusů předcházejících samotnému měření vzorků chmele …víceAbstract:
This thesis deals with analysis of volatile substancess of hops by solid phase microextraction method. In the theoretical part there is presented the describtion of solid phase microextraction. Method performance, comparison and its utilision for real samples analysis with respect to the analysis of hop volatile profile are presented as well. Practical part of this thesis includes the description of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Štefanová, Hana. Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Pavla Adámková -
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Využití vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva
Lenka Maršíková