Izolácia mikroorganizmov z včelieho tráviaceho traktu a overenie ich kultivačných a technologických vlastností – Bc. Daniel Svatík
Bc. Daniel Svatík
Diplomová práce
Izolácia mikroorganizmov z včelieho tráviaceho traktu a overenie ich kultivačných a technologických vlastností
Isolation of bacteria from honey bee digestive tract and evaluation of their technological and cultivation properties
Abstract:
Thanks to the pollination activity bees are undoubtedly one of the essential components of modern, diverse and more ecological agriculture and at the same time an amazing superorganism with a characteristic bacterial population. We believe that it is the modulation of bacterial conditions in bees that could support their immunity in the fight against pathogens and diseases and improve the efficiency …víceAbstract:
Včely sú vďaka opeľovacej činnosti, nespochybniteľne jednou z esenciálních zložiek moderného, rozmanitého a ekologickejšieho poľnohospodársta a zároveň úžasným superorganizmom s charakteristickou bakteriálnou populáciou. Domnievame sa, že práve modulácia bakteriálnych pomerov u včiel by mohla podporiť ich imunitu v boji proti patogénom a zlepšiť efektivitu včelej rodiny. Cieľom mojej práce bolo vyizolovať …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVATÍK, Daniel. \textit{Izolácia mikroorganizmov z včelieho tráviaceho traktu a overenie ich kultivačných a technologických vlastností}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/uz1rq8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva