Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech – Bc. Kateřina SEDLÁČKOVÁ
Bc. Kateřina SEDLÁČKOVÁ
Master's thesis
Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech
Physiologic Effects of Branched-chain Amino Acids on Human Body and Its Determination in Selected Suplements
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřená na fyziologické působení větvených aminokyselin (BCAA) na organismus a sledování jejich obsahu v doplňcích stravy a tedy i pravdivost údajů, které výrobci udávají na etiketě. Legislativou je pouze dáno, že výrobek přicházející na trh musí být zdravotně nezávadný, ale jeho účinnost či obsah látek deklarovaných na obale sledován není. Výsledky stanovení jednoznačně potvrdily …viacAbstract:
This graduation these is based on physiologic effects of branched-chain amino acids (BCAA) on human body and observing its volume in supplements, that is declareted on the covering. Legislature is declaring health unexception, but is not declaring effects and amount of substances declarated on the covering. The results of determination validated ,that the real contain can be different from the declarated …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zverejniť od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEDLÁČKOVÁ, Kateřina. \textit{Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/v0ry4o/.
Jak správně citovat práci
SEDLÁČKOVÁ, Kateřina. Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.