Ing. Lenka Machálková

Doctoral thesis

Vliv podmínek skladování a způsobu výroby čokoládových cukrovinek na vznik a vývoj tukového a cukerného výkvětu

The effect of storage conditions and production method of chocolate confectionery on the formation and development of fat and sugar bloom
Abstract:
Cílem disertační práce bylo hodnocení kvalitativních změn u vybraných čokoládových výrobků v průběhu jejich skladování. Zásadním tématem bylo zavedení a vyhodnocení vlivu nového technologického kroku při výrobě čokoládových produktů za účelem zvýšení jejich stability vůči výkvětům – tzv. retemperace. Retemperované vzorky byly, oproti standardní výrobě, bezprostředně po zabalení vystaveny teplotě 24 …more
Abstract:
The dissertation thesis aimed to assessing changes in the quality of certain types of chocolate products over the storage period. The new technological step in the production of chocolate products aimed to increase stability of chocolate products to the bloom – retempering – was introduced and evaluated. Retempering means the exposure of products to 24 °C for 24 hours immediately after the production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 7. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Doctoral programme / field:
Chemistry and Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.