Vliv podmínek skladování a způsobu výroby čokoládových cukrovinek na vznik a vývoj tukového a cukerného výkvětu – Ing. Lenka Machálková
Ing. Lenka Machálková
Disertační práce
Vliv podmínek skladování a způsobu výroby čokoládových cukrovinek na vznik a vývoj tukového a cukerného výkvětu
The effect of storage conditions and production method of chocolate confectionery on the formation and development of fat and sugar bloom
Anotace:
Cílem disertační práce bylo hodnocení kvalitativních změn u vybraných čokoládových výrobků v průběhu jejich skladování. Zásadním tématem bylo zavedení a vyhodnocení vlivu nového technologického kroku při výrobě čokoládových produktů za účelem zvýšení jejich stability vůči výkvětům – tzv. retemperace. Retemperované vzorky byly, oproti standardní výrobě, bezprostředně po zabalení vystaveny teplotě 24 …víceAbstract:
The dissertation thesis aimed to assessing changes in the quality of certain types of chocolate products over the storage period. The new technological step in the production of chocolate products aimed to increase stability of chocolate products to the bloom – retempering – was introduced and evaluated. Retempering means the exposure of products to 24 °C for 24 hours immediately after the production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 7. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MACHÁLKOVÁ, Lenka. \textit{Vliv podmínek skladování a~způsobu výroby čokoládových cukrovinek na vznik a~vývoj tukového a~cukerného výkvětu}. Online. Disertační práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/v1ited/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv receptury a technologie výroby na kvalitu čokoládových cukrovinek
Veronika Šafránková