Monika Pilná
Bachelor's thesis
Metody stanovení mykotoxinů v potravinách
Methods for determination of mycotoxins in food
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o tom, co jsou toxinogenní plísně a mykotoxiny. Dále se věnuji charakteristice konkrétních rodů plísní (Aspergillus, Fusarium, Penicillium a Alternaria), kde se hovoří o jejich výskytu v potravinách a produkci mykotoxinů. Mykotoxiny mají nepříznivý vliv na zdraví člověka. Poslední část se zaměřuje na chromatografické a imunochemické metody ke stanovení mykotoxinů v potravinách …moreAbstract:
This work deals whit toxicogenic fungi and mycotoxins. I focus on the characteristics of specific genera of fungi (Aspergillus, Fusarium, Penicillium, and Alternaria). I described their occurrence in food and their production of mycotoxins. Mycotoxins have the negative effect on the human health. The last part pays attention to chromatographic and immunochemical methods for the determination of mycotoxins …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 6. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 25. 8. 2015
- Supervisor: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pilná, Monika. Metody stanovení mykotoxinů v potravinách. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Laboratory Assistant
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.