Metody stanovení mykotoxinů v potravinách – Monika Pilná
Monika Pilná
Bachelor's thesis
Metody stanovení mykotoxinů v potravinách
Methods for determination of mycotoxins in food
Anotácia:
Tato bakalářská práce pojednává o tom, co jsou toxinogenní plísně a mykotoxiny. Dále se věnuji charakteristice konkrétních rodů plísní (Aspergillus, Fusarium, Penicillium a Alternaria), kde se hovoří o jejich výskytu v potravinách a produkci mykotoxinů. Mykotoxiny mají nepříznivý vliv na zdraví člověka. Poslední část se zaměřuje na chromatografické a imunochemické metody ke stanovení mykotoxinů v potravinách …viacAbstract:
This work deals whit toxicogenic fungi and mycotoxins. I focus on the characteristics of specific genera of fungi (Aspergillus, Fusarium, Penicillium, and Alternaria). I described their occurrence in food and their production of mycotoxins. Mycotoxins have the negative effect on the human health. The last part pays attention to chromatographic and immunochemical methods for the determination of mycotoxins …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 6. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 8. 2015
- Vedúci: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pilná, Monika. Metody stanovení mykotoxinů v potravinách. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Special Chemical and Biological Programmes / Laboratory Assistant
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.