Bc. Alena Světlíková

Diplomová práce

Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek

Comparison of the quality of a commercial product and a meat product without food additives
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na problematiku použití potravinářských přídatných látek v masné výrobě. Byly vyrobeny dvě varianty salámu Vysočina a Gothajského salámu, které se lišily obsahem přídatných látek, a to varianta bez obsahu přídatných látek a druhá varianta obsahující přídatné látky. Předmětem experimentu bylo porovnat rozdíly jakostních parametrů mezi těmito variantami, a to pomocí chemické …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the use of food additives in meat products. Two variants of Vysočina salami and Gothaj salami were produced in a different food additive content, first variant without food additives and second variant with food additives. The subject of the work was to examine differences in quality parameters between the variants by chemical analysis, instrumental colour analysis and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin