Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba – Bc. Martina Dudášová
Bc. Martina Dudášová
Diplomová práce
Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba
What daily bread is ours or mycological aspects of bread
Anotace:
Diplomová práce na téma „Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty dnešního chleba“ je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá samotným chlebem, jeho historií, složením, výrobou, dále pak popisuje některé plísně a mykotoxiny, které se mohou v chlebech vyskytovat, a kvasinky, které se při výrobě chleba používají. Praktická část obsahuje data nasbíraná při laboratorním pokusu, který …víceAbstract:
Diploma theses titled ,,What is our daily bread like in other words mycological aspects of today’s bread” is divided into two parts. The theoretical part focuses on bread itself, its history, ingredients and its production. Next it describes some of moulds and mycotoxins that can be usually found in bread and yeasts that are used during the process of bread making. The practical part contains data …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/l0wsw/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 1. 2010
- Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní vědy
Práce na příbuzné téma
-
Mykologické aspekty běžného a bio chleba
Aneta Kremová -
Vliv technologie výroby na mikrobiologickou jakost chleba
Helena Valentová