Bc. Jiří Deml, dipl. ek.

Diplomová práce

Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně

Influence of maceration practices on biogenic amine formation in wine
Anotace:
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně Diplomová práce se zabývá vlivem macerace rmutu při výrobě červeného vína na obsah biogenních aminů, chemické složení a senzorické parametry vína. V literární části je popsána charakteristika biogenních aminů, požadavky a faktory ovlivňující tvorbu ve víně. Jsou zde shrnuty enologické postupy pro kontrolu biogenních aminů ve víně. Cílem experimentální …více
Abstract:
The purpose of Thesis is to evaluate the influence of grape skin maceration practice on biogenic amine concentration, chemical composition and sensorics of final wine. The literature review describes biogenic amines, conditions, factors effecting formation in wine and summarizes enological practices in order to control its formation. Various grape skin maceration techniques were investigated in experimental …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Ivo Soural, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství