Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně – Bc. Jiří Deml, dipl. ek.
Bc. Jiří Deml, dipl. ek.
Master's thesis
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Influence of maceration practices on biogenic amine formation in wine
Anotácia:
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně Diplomová práce se zabývá vlivem macerace rmutu při výrobě červeného vína na obsah biogenních aminů, chemické složení a senzorické parametry vína. V literární části je popsána charakteristika biogenních aminů, požadavky a faktory ovlivňující tvorbu ve víně. Jsou zde shrnuty enologické postupy pro kontrolu biogenních aminů ve víně. Cílem experimentální …viacAbstract:
The purpose of Thesis is to evaluate the influence of grape skin maceration practice on biogenic amine concentration, chemical composition and sensorics of final wine. The literature review describes biogenic amines, conditions, factors effecting formation in wine and summarizes enological practices in order to control its formation. Various grape skin maceration techniques were investigated in experimental …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
- Vedúci: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Ivo Soural, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Obsah biogénnych amínov vo vínach vyrobených na Slovensku
Tereza Grančičová