Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí – Bc. Simona Maděrová
Bc. Simona Maděrová
Master's thesis
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
The Influence of Swiss-type Cheese Maturity on the Consistency of Processed Cheese with Different Emulsifying Salts Composition
Abstract:
Cílem diplomové práce byla studie vlivu doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí v průběhu 60 denního skladování. Pro výrobu modelových vzorků tavených sýrů byla použita 4, 8, 12 a 16 týdenní surovina. Jako tavicí soli byly použity citran sodný (TSC), hydrogenfosforečnan sodný (DSP), disfosforečnan sodný (TSPP) a sodná sůl polyfosforečnanu …moreAbstract:
The aim of the current thesis was to study the effect of maturity stage of Swiss-type cheese on the consistency of processed cheese model samples, made with ternary mixtures of phosphate and citrate emulsifying salts during a 60-day storage period. For the manufactu-re of the model processed cheese samples was used cheese with 4, 8, 12, and 16 week of maturity as raw ingredient. The applied emulsifying …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2015
Accessible from:: 22. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Richardos Nikolaos Salek
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MADĚROVÁ, Simona. \textit{Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/v4k2rz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Maděrová, Simona. Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Tavené sýry s ochucujícími složkami
Petra Tomášková -
Tavené sýry a jejich senzorické hodnocení
Kateřina BÍLKOVÁ -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva
Simona Kahlichová