Choroby a vady vín, jejich prevence a odstranění – Lucie Čačíková
Lucie Čačíková
Bakalářská práce
Choroby a vady vín, jejich prevence a odstranění
Diseases and defects of wines, their prevention and elimination
Anotace:
V této bakalářské práci byla z naší i zahraniční dostupné odborné literatury zpracována a řešena problematika aktuálních chorob a vad vín. Dále je zde uváděn vznik jednotlivých defektů za aerobních i anaerobních podmínek, které jsou zapříčiněny bakteriemi, kvasinkami nebo i nedostatečným dodržováním hygieny ve vinařském provozu. Jsou zde uvedeny i způsoby jejich předcházení a možnosti odstranění.Abstract:
The purpose of this thesis is to analyse and discuss the problematic of present-day wine diseases and defects as discussed in specialized Czech and international literature. Moreover, it describes the origins of various defects of wine under aerobic and anaerobic conditions caused by bacteria, yeast or even lack of compliance of hygiene in winery procedures. Different ways of prevention of these defects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Dominika Černohorská, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Prevence atelektáz po operaci plic
Nikola Aulická -
Choroby a vady vín, jejich prevence a odstranění
Šárka Reichmannová -
Alzheimerova choroba od diagnostiky po pobyt v sociálních službách
Denisa MUCHOVÁ -
Deriváty síry a redukční vady vín
Pavlína Hermanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva