Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy – Bc. Veronika Božena Hendrychová
Bc. Veronika Božena Hendrychová
Master's thesis
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Quality parameters of the mealworm larvae at different processing regimes
Abstract:
Tato práce se zabývá vlivem technologické úpravy na jakostní parametry larev potemníka moučného. Byla měřena pevnost, barva a senzorická jakost u larev potemníka moučného usmrcených varem nebo šokovým zmrazením, blanšírovaných po dobu 1, 3 nebo 5 min a sušených při teplotě v rozmezí od 110 ℃ do 140 ℃ po dobu 20, 30 nebo 60 min. Larvy byly ochuceny varem v roztoku kořenící směsi nebo prosypáním kořenící …moreAbstract:
This thesis deals with the influence of processing regime on the quality parameters of the mealworm larvae. Firmness, color, and sensory attributes were measured in mealworm larvae killed by boiling or shock freezing, blanched for 1, 3, or 5 min, and dried at temperatures ranging from 110 ℃ to 140 ℃ for 20, 30, or 60 min. The larvae were seasoned by boiling in a seasoning mixture solution or by sprinkling …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Reader: Roman Pytel, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HENDRYCHOVÁ, Veronika Božena. \textit{Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/v5dfny/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Vliv reziduí léčiv v krmivu na růst a vývoj larev potemníka moučného chovaného jako krmivo či potravina
Ivana Papoušková -
Retence živin u drůbeže při zkrmování diet s podílem moučky z larev potemníka moučného
Lenka Kudlová -
Modul pro monitorování vybraných skleníkových plynů při chovu larev potemníka moučného
Simona Bílková -
Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Radek Vychodil -
Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu
Adéla Karteczková -
Vliv gregarin na přežívání a vývoj potemníka moučného v laboratorních podmínkách
Pavla Balková -
Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat
Iva Kučerová