Histochemické vlastnosti masa pastevně vykrmovaných kuřat – Bc. Ludmila Masopustová
Bc. Ludmila Masopustová
Diplomová práce
Histochemické vlastnosti masa pastevně vykrmovaných kuřat
Histochemical traits of meat in chickens with pasture intake
Anotace:
V posledních letech přibývá zájem ze strany spotřebitelů o maso kuřat vykrmovaných alternativním způsobem. Experiment v rámci diplomové práce měl za cíl porovnání charakteristiky svalových vláken u různých genotypů s různým typem výkrmu. Do pokusu byly vybráni kohoutci rychle rostoucího genotypu Ross, středně rychle rostoucí genotyp JA757 a pomalu rostoucí hybrid ISA Dual. Jednodenní kuřata byla rozdělena …víceAbstract:
In recent years, consumer interest in meat from chickens raised in an alternative way has been increasing. The aim of the experiment within the diploma thesis was to compare the characteristics of muscle fibers in different genotypes with different types of fattening. Roosters of the fast-growing genotype Ross, medium-fast-growing genotype JA757 and slowgrowing hybrid ISA Dual were selected for the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Darina Chodová, Ph.D.
- Oponent: Michaela Englmaierová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MASOPUSTOVÁ, Ludmila. \textit{Histochemické vlastnosti masa pastevně vykrmovaných kuřat}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/v8g5q4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Zavedení imunohistochemické detekce rychlého a pomalého myosinu k typové klasifikace svalových vláken v myopatologické diagnostice
Eva Beranová -
Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa
Michaela Myšková -
Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa
Nikola Jelínková -
Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa
Šárka Nejedlá -
Charakteristika svalových vláken v mase různých plemen skotu a její vztah ke kvalitě hovězího masa
Nicole Lebedová -
Charakteristika svalových vláken ve vybraných svalech českého strakatého skotu a jejich vztah ke kvalitě hovězího masa
Pavla Dundáčková -
Pastva ovcí na chráněném biotopu v Moravském krasu
Iva Prímová -
Hodnocení managementu pastvy ovcí v chráněných oblastech
Eva Trojanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva