Bc. Luboš SÁL

Diplomová práce

Jsi to, co nejíš! Konstrukce sociálních identit na základě potravních tabu.

The social consequences for people with different categorization of food as edible or disedible, arising from disagreements in this sphere with the dominant society.
Anotace:
Tato práce se snaží v prvé části zmapovat logiky třídění potravin v případě potravních zákazů. V čáísti druhé se snaží popsat sociální důsledky pro osoby s těmito odlišnými klasifikačními logikami od dominantní společnosti. Výchozím bodem zájmu práce jsou osoby s dobrovolným zákazem lepku a základním zdrojem informací mimo jiné byly zejména polostrukturované rozhovory.
Abstract:
This work in the first part tries to map out logic of sorting food in case of food taboos. In the second part tries to examine social consequences for people with those different classification logic, differing from the dominant society. The starting point of my thesis are persons with voluntary taboo on gluten. Basic source of information are semi-structured interviews.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 9. 2017
  • Vedoucí: Mgr. Daniel Sosna, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SÁL, Luboš. Jsi to, co nejíš! Konstrukce sociálních identit na základě potravních tabu.. Plzeň, 2017. diplomová práce (Mgr.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

Fakulta filozofická

Magisterský studijní program / obor:
Antropologie / Sociální a kulturní antropologie