Technologické a nutriční vlastnosti králičího masa – Marie Černá
Marie Černá
Bakalářská práce
Technologické a nutriční vlastnosti králičího masa
Technological and nutritional properties of rabbit meat
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje technologickým a nutričním vlastnostem králičího masa. Králík domácí je býložravec, jehož maso má výborné dietetické vlastnosti. Jeho energetická hodnota se pohybuje okolo 618 kJ/100 g čerstvého masa. Práce popisuje technologii chovu králíků, jejich výživu a krmení. Nutriční hodnotu tohoto masa je možné zlepšit prostřednictvím jednoho či více faktorů ovlivňující složení, …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with technological and nutritional properties of rabbit meat. Domestic rabbit is an herbivore. Meat has excellent dietary properties. Its energy value is around 618 kJ/100 g of fresh meat. This thesis describes the technology of rabbit breeding, as well as nutrition and feeding. The nutritional value of rabbit meat can be improved by several factors such as breeding, nutrition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Effects of semi-permeable bag ageing on the physiochemical and sensory quality of common eland meat
Tumelo Moyo -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
Monitoring of volatile substances in the meat
Many Eath -
Use of Plant Extracts to Extend the Shelf Life of Meat in Vietnam.
Thanh Nga Luu -
Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku
Kristýna Klimšová -
Aktuální problematika řízení produkce, zpracování masa a jeho uvádění na trh regionálním výrobcem
Aneta Lhotská -
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Aktuální problematika zpracování masa a uvádění na trh masných výrobků v různých režimech prodeje
Petra Vaňková