Koření používané v cukrářské výrobě – Michaela GRMOLCOVÁ
Michaela GRMOLCOVÁ
Bakalářská práce
Koření používané v cukrářské výrobě
Spices Used in Confectionery Production
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vybrat a charakterizovat jednotlivé druhy koření, které se používají v cukrářské výrobě (vanilka, hřebíček, skořice, anýz, badyán aj.). Po úvodním rozdělení koření byla popsána jeho historie, funkce a různé způsoby využití. Následně byly jednotlivé druhy koření charakterizovány obecně, dále z hlediska obsahu významných látek a u každého druhu koření byl uveden jeho …víceAbstract:
The aim of this work was to choose and characterize individual types of spices that are used in confectionery production (vanilla, clove, cinnamon, anise, star anise, etc.). After the initial division of spices, its history, function and different use, were described. Subsequently, particular kinds of spices were characterized in general and in terms of content of significant compounds and at each …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
GRMOLCOVÁ, Michaela. Koření používané v cukrářské výrobě. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Výběr a implementace informačního systému
Lukáš Anýž -
Reakce civilního obyvatelstva na útok aktivního střelce
Jan Anýž -
Struktura rozptýlené zeleně v okolí Cerhovic
Jiří Anýž -
Biopaliva druhé a vyšší generace
Ondřej Anýž -
Výběr a implementace informačního systému
Lukáš Anýž -
Charakteristika, hospodaření a objem investic PO Nemocnice v Novém Městě na Moravě
Aleš Anýž -
Hodnocení interakce lepidel využívaných v leteckém průmyslu
Ondřej Anýž -
E-learning specifických částí diferenciálního počtu pro studenty fakulty ekonomického charakteru s podporou software Maple
Jaroslav Anýž