Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích – Klára Hlavsová
Klára Hlavsová
Bachelor's thesis
Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích
Anthocyanins in cereals and backed products
Abstract:
Antokyany jsou v lidském organismu považovány za velmi důležité antioxidanty, které odstraňují a též eliminují vznik volných radikálů- původců nádorových onemocnění. Obiloviny se vyskytují v různém barevném provedení, za které jsou mimo jiné zodpovědné právě antokyany. Cílem této práce je shrnutí dosavadních poznatků z literatury, zaměřující se na obsah antokyanů u různých druhů obilovin a pekárenských …moreAbstract:
Anthocyanin present in human organism are considered to be vital antioxidants, which eliminates forming and creation of free radicals, those responsible for origin of tumorous diseases. Grains occur in many color variations, for which is, among other things, responsible upper mentioned anthocyanin. Objective/purpose of this work is summary of current knowledge base from literature that focuses on volume …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miloslav Šulc, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HLAVSOVÁ, Klára. \textit{Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/vdj1j7/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights