Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích – Klára Hlavsová
Klára Hlavsová
Bachelor's thesis
Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích
Anthocyanins in cereals and backed products
Anotácia:
Antokyany jsou v lidském organismu považovány za velmi důležité antioxidanty, které odstraňují a též eliminují vznik volných radikálů- původců nádorových onemocnění. Obiloviny se vyskytují v různém barevném provedení, za které jsou mimo jiné zodpovědné právě antokyany. Cílem této práce je shrnutí dosavadních poznatků z literatury, zaměřující se na obsah antokyanů u různých druhů obilovin a pekárenských …viacAbstract:
Anthocyanin present in human organism are considered to be vital antioxidants, which eliminates forming and creation of free radicals, those responsible for origin of tumorous diseases. Grains occur in many color variations, for which is, among other things, responsible upper mentioned anthocyanin. Objective/purpose of this work is summary of current knowledge base from literature that focuses on volume …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Miloslav Šulc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva