Martin Dlabač

Bachelor's thesis

Využití reologických modelů v potravinářství

Application of Rheological Models in Food Industry
Abstract:
Tato práce se zabývá využitím reologických modelů v potravinářství. Reologická data jsou velmi důležitá pro výrobu a skladování potravin, ale také pro optimalizaci výrobních zařízení. Byly naměřeny reologické vlastnosti osmi druhů potravin. U slunečnicového oleje, olivového oleje a polotučného mléka bylo zjištěno newtonské chování z viskozitních měření. U pěti potravin bylo zjištěno nenewtonské chování …more
Abstract:
This work deals using of rheological models in the food industry. Rheological data is very important for the production and storage of food, but also for the optimization of production facilities. The rheological properties of eight types of food were measured. For three types of food sunflower oil, olive oil, semi-skim milk the Newtonian properties were found. For five foods, non-Newtonian behavior …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2018

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Dlabač, Martin. Využití reologických modelů v potravinářství. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies