Využití reologických modelů v potravinářství – Martin Dlabač
Martin Dlabač
Bachelor's thesis
Využití reologických modelů v potravinářství
Application of Rheological Models in Food Industry
Anotácia:
Tato práce se zabývá využitím reologických modelů v potravinářství. Reologická data jsou velmi důležitá pro výrobu a skladování potravin, ale také pro optimalizaci výrobních zařízení. Byly naměřeny reologické vlastnosti osmi druhů potravin. U slunečnicového oleje, olivového oleje a polotučného mléka bylo zjištěno newtonské chování z viskozitních měření. U pěti potravin bylo zjištěno nenewtonské chování …viacAbstract:
This work deals using of rheological models in the food industry. Rheological data is very important for the production and storage of food, but also for the optimization of production facilities. The rheological properties of eight types of food were measured. For three types of food sunflower oil, olive oil, semi-skim milk the Newtonian properties were found. For five foods, non-Newtonian behavior …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dlabač, Martin. Využití reologických modelů v potravinářství. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Řešení problematiky promíchávání newtonské látky s vysoce viskózní látkou s využitím numerického modelování
Jan Adamec -
Reologie gelových a solových soustav přírodních polymerů a jejich modifikantů
Petr HASÍK -
Reologie environmentálně akceptovatelných maziv
Simona Krčková -
Aplikovaná reologie pro výrobu polymerních nanovláken
Jiří Drábek