Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa – Bc. Kamila Otipková
Bc. Kamila Otipková
Diplomová práce
Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa
Influence of Storage Conditions and Method of Packaging on Meat Safety
Anotace:
Tato diplomová práce analyzuje vliv dvou rozdílných typů balení na zajištění bezpečnosti masa při jeho skladování. Jedná se o vakuové balení a balení v ochranné atmosféře. Provedena byla série laboratorních rozborů skladovaného kuřecího masa. Pro každý druh balení byla sada vzorků skladována za rozdílných podmínek. V zásadě se jednalo o dvě rozdílné teploty skladování (4 °C a 8 °C) a roční období …víceAbstract:
The thesis analyzes the safety of chicken meat during its storage. Two different types of packaging were compared: vacuum packaging and packaging in modified atmosphere. For each type of packaging, the set of samples was stored under different storage conditions. There were taking account two different storage temperatures (4 °C and 8 °C), and the season when the samples were purchased. The microbiological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře
Petra Skýpalová -
Využití technických plynů pro balení masa a masných výrobků
Petra Skýpalová -
Vliv obalů na mikrobiální stav výsekového masa
Dita KOURKOVÁ -
Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře
Petra Skýpalová -
Balení potravin v modifikované atmosféře.
Alena Bednářová -
Balení potravin v ochranné atmosféře
Kamila Stachovcová -
Vliv typů balení na trvanlivost masných výrobků
Michaela BURIANOVÁ -
Vliv způsobů balení na mikroflóru masa
Kristýna Zemánková