Mikrobiologická kvalita masa v průběhu zrání – Bc. Adéla Hoferková
Bc. Adéla Hoferková
Master's thesis
Mikrobiologická kvalita masa v průběhu zrání
Microbiological quality of the meat during the maturing
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou zrání masa a mikrobiologií hovězího masa se zaměřením na významné druhy bakterií. V průběhu 8 týdnů zrání byla sledována mikrobiologická kvalita hovězího masa z hlediska anatomické části skotu (nízký roštěnec a vrchní šál z kýty). Dále byly porovnány rozdíly v mikrobiologické kvalitě na povrchu a ve vnitřní části jednotlivých vzorků bez ohledu na dobu zrání. …moreAbstract:
This thesis is introducing a theme of meat maturing and beef microbiology focused on important bacteria species. Microbiollogical quality of beef (depending on anatomical parts of cattle - striploin and round) had been monitored during eight weeks. Differences in the microbiological quality of the surface and in the interior of the individual samples, regardless of the maturing period, are compared …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Martina Kosařová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Obaly na maso a masné výrobky a jejich označování
Iva Heinereichová -
Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa
Kamila Otipková -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Gastronomické využití dlouho zrajícího hovězího masa
Petr Kochánek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights