Mikrobiologická kvalita masa v průběhu zrání – Bc. Adéla Hoferková
Bc. Adéla Hoferková
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita masa v průběhu zrání
Microbiological quality of the meat during the maturing
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou zrání masa a mikrobiologií hovězího masa se zaměřením na významné druhy bakterií. V průběhu 8 týdnů zrání byla sledována mikrobiologická kvalita hovězího masa z hlediska anatomické části skotu (nízký roštěnec a vrchní šál z kýty). Dále byly porovnány rozdíly v mikrobiologické kvalitě na povrchu a ve vnitřní části jednotlivých vzorků bez ohledu na dobu zrání. …víceAbstract:
This thesis is introducing a theme of meat maturing and beef microbiology focused on important bacteria species. Microbiollogical quality of beef (depending on anatomical parts of cattle - striploin and round) had been monitored during eight weeks. Differences in the microbiological quality of the surface and in the interior of the individual samples, regardless of the maturing period, are compared …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Martina Kosařová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obaly na maso a masné výrobky a jejich označování
Iva Heinereichová -
Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa
Kamila Otipková -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Gastronomické využití dlouho zrajícího hovězího masa
Petr Kochánek
Název
Vložil
Vloženo
Práva