Kateřina ŠVANDOVÁ
Bachelor's thesis
Jídlo jako estetický objekt?
Food as an Aesthetic Object?
Abstract:
Cílem bakalářské práce nazvané "Jídlo jako estetický objekt?" je představit teoretické předpoklady estetických koncepcí Jana Mukařovského a následně se je pokusit aplikovat na téma jídla. Dalším krokem pak bude nastínění psychické distance a estetického prožitku, které nám pomohou jídlo jako estetický objekt lépe pochopit. Ve třetí části si představíme několik autorů, kteří se věnují filosofii a estetice …moreAbstract:
The aim of the bachelor thesis named "Food as an Aesthetic Object?" is to introduce the theoretical assumptions of the aesthetic concepts of Jan Mukařovský and then try to apply it to the theme of food. The next step will be the emphasis on psychical distance and aesthetic experience that will help us better understand food as an aesthetic object. In the third part we present some authors who deal …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 7. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Martin Kaplický, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠVANDOVÁ, Kateřina. Jídlo jako estetický objekt?. Č. Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Filozofická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Common Theory and History of Art and Culture / Aesthetics
Theses on a related topic
-
Světelný objekt
Jiří Pasecký
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights