Kateřina ŠVANDOVÁ
Bachelor's thesis
Jídlo jako estetický objekt?
Food as an Aesthetic Object?
Anotácia:
Cílem bakalářské práce nazvané "Jídlo jako estetický objekt?" je představit teoretické předpoklady estetických koncepcí Jana Mukařovského a následně se je pokusit aplikovat na téma jídla. Dalším krokem pak bude nastínění psychické distance a estetického prožitku, které nám pomohou jídlo jako estetický objekt lépe pochopit. Ve třetí části si představíme několik autorů, kteří se věnují filosofii a estetice …viacAbstract:
The aim of the bachelor thesis named "Food as an Aesthetic Object?" is to introduce the theoretical assumptions of the aesthetic concepts of Jan Mukařovský and then try to apply it to the theme of food. The next step will be the emphasis on psychical distance and aesthetic experience that will help us better understand food as an aesthetic object. In the third part we present some authors who deal …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 7. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Martin Kaplický, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠVANDOVÁ, Kateřina. Jídlo jako estetický objekt?. Č. Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Filozofická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of ArtsBachelor programme / odbor:
Common Theory and History of Art and Culture / Aesthetics
Práce na příbuzné téma
-
Světelný objekt
Jiří Pasecký
Názov
Vložil
Vložené
Práva