Bc. Anna Výletová
Master's thesis
Stabulace bílých vín
Stabulation of white wine
Abstract:
Práce se věnovala tématu Stabulace bílých vín. V literární části je popsáno složení bobulí, moštu a kalů. Blíže jsou popsány aromatické a fenolické látky. Další část je věnována předfermentačním úpravám moštu jako je macerace, studená macerace a stabulace. V experimentální části byl vyhotoven pokus na odrůdě Hibernal ročníku 2021 a 2022. Bylo vyrobeno víno ze stabulovaného moštu po dobu 3, 7 a 14 dnů …moreAbstract:
The thesis was devoted to the topic of Stabulation of white wines. The literature part describes the composition of berries, must and lees. Aromatic and phenolic substances are described in more detail. Another part is devoted to the pre-fermentation treatments of must such as maceration, cold maceration and stabulation. In the experimental part, an experiment was carried out on the Hibernal variety …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Reader: Dagmar Oharková, externi
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture