Monika Žáková

Bachelor's thesis

Genetické faktory ovlivňující ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu

Genetic factors influencing the storage of intramuscular fat in beef cattle breeds
Abstract:
Intramuskulární tuk je při hodnocení kvality masa velmi důležitou složkou. Ovlivňuje především chuťové vnímání spotřebitele. Ve své bakalářské práci se zabývám genetickými faktory ovlivňujícími ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu. Cílem práce bylo z dostupných literárních zdrojů popsat intramuskulární tuk, faktory ovlivňující jeho ukládání, následně popisuji hlavní kandidátní geny …more
Abstract:
Intramuscular fat is very important element in meat quality assessment. This mainly affects consumer's perceptions of taste. I deal with genetic factors influencing the storage of intramuscular fat in beef cattle in my bachelor thesis. The aim of the bachelor thesis was to describe intramuscular fat, factors that influencing storage of intramuscular fat in meat, then I describe the main candidate genes …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. RNDr. Aleš Knoll, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta