Genetické faktory ovlivňující ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu – Monika Žáková
Monika Žáková
Bachelor's thesis
Genetické faktory ovlivňující ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu
Genetic factors influencing the storage of intramuscular fat in beef cattle breeds
Abstract:
Intramuskulární tuk je při hodnocení kvality masa velmi důležitou složkou. Ovlivňuje především chuťové vnímání spotřebitele. Ve své bakalářské práci se zabývám genetickými faktory ovlivňujícími ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu. Cílem práce bylo z dostupných literárních zdrojů popsat intramuskulární tuk, faktory ovlivňující jeho ukládání, následně popisuji hlavní kandidátní geny …moreAbstract:
Intramuscular fat is very important element in meat quality assessment. This mainly affects consumer's perceptions of taste. I deal with genetic factors influencing the storage of intramuscular fat in beef cattle in my bachelor thesis. The aim of the bachelor thesis was to describe intramuscular fat, factors that influencing storage of intramuscular fat in meat, then I describe the main candidate genes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Aleš Knoll, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŽÁKOVÁ, Monika. \textit{Genetické faktory ovlivňující ukládání intramuskulárního tuku u~masných plemen skotu}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/vgnspp/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Animal Breeding / Animal Breeding
Theses on a related topic
-
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková -
Analýza asociace polymorfismu UASMS2 v genu leptin s intramuskulárním tukem a marblingem u skotu
Kristýna Klementová -
Vliv výživy na kvalitu intramuskulárního tuku
Pavla Dundáčková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Variabilita markeru TG5 a asociace k obsahu intramuskulárního tuku a marblingu u skotu
Hana Grosová -
Vliv výživy na obsah a kvalitu intramuskulárního tuku kanečků
Barbora Procházková -
Vliv různé hladiny přídavku krmiv s vyšším podílem nenasycených mastných kyselin na kvalitu intramuskulárního tuku ve vepřovém mase.
Karel Vehovský