Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus rhamnosus – Lucie Vítková
Lucie Vítková
Bachelor's thesis
Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus rhamnosus
Effect of External Factors on Biogenic Amines Production by Lactobacillus rhamnosus
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Práce je rozdělena na teore-tickou část, která se zabývá jejich obecnou charakteristikou, výskytem v potravinách, bio-logickými účinky, faktory ovlivňující jejich vznik a metodami stanovení. Poslední teore-tická část je věnována obecné charakteristice rodu Lactobacillus. V praktické části práce jsou sledovány vnější podmínky ovlivňující produkci …viacAbstract:
The bachelor thesis deals with the problematic of biogenic amines. Thesis is divided to theoretical part, which deals with the general characteristics, their occurrence in foods, biological effects, factors influencing the formation and methods of determination. Last theoretical part is devoted to the general characteristics of the genus Lactobacillus. In the practical part of the work is monitored …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zverejniť od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vítková, Lucie. Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus rhamnosus. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Dekarboxylázová aktivita vybraných bakterií v prostředí s přídavkem bakteriocinů
Eva Theimrová -
Dekarboxylázová aktivita kmenů izolovaných z kefíru
Jitka Bláhová -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí
Kateřina ŠTAJNOCHOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.
Monika TAŤÁKOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Anna HŮĎOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín
Zdeňka Foltýnová -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens
Adéla ANDRESOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita vybraných probiotických bakterií
Nikola GEORGOVÁ