Tereza Brousilová
Bachelor's thesis
Probiotika nové generace
New-generation probiotics
Abstract:
Probiotika jsou živé nepatogenní mikroorganismy, které se konzumují za účelem zlepšení střevní mikrobiální rovnováhy. Jsou součástí fermentovaných potravin, doplňků stravy anebo jsou to samostatná léčiva. Probiotické výrobky často obsahují kvasinky, laktobacily a bifidobakterie. Tyto mikroorganismy mají často obecné nespecifické účinky, jako je například tvorba kyselin, ustálení narušené střevní mikrobioty …moreAbstract:
Probiotics are live, non-pathogenic microorganisms that are consumed to improve gut microbial balance. They are part of fermented foods, dietary supplements, or medicines. Probiotic products often contain yeast, lactobacilli and bifidobacteria. These microorganisms often have general non-specific effects such as acid production, stabilization of disturbed gut microbiota and competitive exclusion of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Reader: Tereza Kodešová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BROUSILOVÁ, Tereza. \textit{Probiotika nové generace}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/vh8ses/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights