Tereza Brousilová
Bakalářská práce
Probiotika nové generace
New-generation probiotics
Anotace:
Probiotika jsou živé nepatogenní mikroorganismy, které se konzumují za účelem zlepšení střevní mikrobiální rovnováhy. Jsou součástí fermentovaných potravin, doplňků stravy anebo jsou to samostatná léčiva. Probiotické výrobky často obsahují kvasinky, laktobacily a bifidobakterie. Tyto mikroorganismy mají často obecné nespecifické účinky, jako je například tvorba kyselin, ustálení narušené střevní mikrobioty …víceAbstract:
Probiotics are live, non-pathogenic microorganisms that are consumed to improve gut microbial balance. They are part of fermented foods, dietary supplements, or medicines. Probiotic products often contain yeast, lactobacilli and bifidobacteria. These microorganisms often have general non-specific effects such as acid production, stabilization of disturbed gut microbiota and competitive exclusion of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Oponent: Tereza Kodešová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva