Postoj konzumentů k jedlému hmyzu – Aneta Slavíková
Aneta Slavíková
Bakalářská práce
Postoj konzumentů k jedlému hmyzu
Attitude of consumers towards edible insects
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá entomofágií, jedlým hmyzem a jeho vlastnostmi, postojem konzumentů k jedlému hmyzu a faktory ovlivňujícími jejich postoje. Práce je rozdělená do dvou celků, kterými jsou literární rešerše a praktická část. Literární rešerše uvádí do problematiky entomofágie a postoje konzumentů k jedlému hmyzu. Hmyz je tradiční potravinou především v Africe, jihovýchodní Asii a Latinské …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on entomophagy, edible insects and its properties, attitude of consumers to edible insects and factors influencing consumers’ attitude. The thesis is divided into two parts – literary research and practical part. The literary research introduces the issue of entomophagy and consumers’ attitudes to edible insects. Insects are traditional food mainly in Africa, Southeast …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dora Petříčková
- Oponent: Barbora Lampová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Evaluation of protein quality of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Yacouba Traore -
Evaluation of life cycle and nutrient content of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Daniela Slavíková -
Zapomenutá entomofagie
Marie Pěchová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Entomofágie - historie a součastnost
Denisa VOŠAHLÍK ČERNOCKÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva