Simona Pešková

Bachelor's thesis

Tuk a mastné kyseliny v čokoládě

Fat content and fatty acids in chocolate
Anotácia:
Bakalářská práce se zaměřuje na tuky a mastné kyseliny v čokoládě. Teoretická část je věnována charakterizaci tuků, mastných kyselin a jejich rozdělení. Také je zde popsána historie, výroba a chemické složení čokolády. V poslední kapitole této části jsou zmíněny metody stanovení tuku a mastných kyselin. Experimentální část obsahuje stanovení tuků ve vzorcích čokolád metodou dle Soxhleta a následné …viac
Abstract:
Bachelor thesis focuses on fats and fatty acids in chocolate. The definition of fats, fatty acids and their division into groups are described in the theoretical part of this thesis. Moreover, the history, production and composition of chocolate are mentioned. The last chapter of this section focuses on methods for the determination of fat and fatty acids. The experimental part consists of the Soxhlet …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Pešková, Simona. Tuk a mastné kyseliny v čokoládě. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Práce na příbuzné téma