Simona Pešková
Bakalářská práce
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Fat content and fatty acids in chocolate
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na tuky a mastné kyseliny v čokoládě. Teoretická část je věnována charakterizaci tuků, mastných kyselin a jejich rozdělení. Také je zde popsána historie, výroba a chemické složení čokolády. V poslední kapitole této části jsou zmíněny metody stanovení tuku a mastných kyselin. Experimentální část obsahuje stanovení tuků ve vzorcích čokolád metodou dle Soxhleta a následné …víceAbstract:
Bachelor thesis focuses on fats and fatty acids in chocolate. The definition of fats, fatty acids and their division into groups are described in the theoretical part of this thesis. Moreover, the history, production and composition of chocolate are mentioned. The last chapter of this section focuses on methods for the determination of fat and fatty acids. The experimental part consists of the Soxhlet …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pešková, Simona. Tuk a mastné kyseliny v čokoládě. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu oleje pomocí Soxhletova extraktoru
Radek Koudelka