Faktory ovlivňující senzorické vlastnosti vajec – Simona Fraňková
Simona Fraňková
Bachelor's thesis
Faktory ovlivňující senzorické vlastnosti vajec
Factors affecting the sensory quality of eggs
Abstract:
Senzorická kvalita je ovlivňována vnějšími a vnitřními faktory. Z významných vnitřních faktorů je to zejména genetika, která mimo jiné ovlivňuje barvu vaječné skořápky. Nejdůležitějším vnějším faktorem ovlivňování senzorické kvality vajec je pomocí krmiva. Některé plodiny obsahují barviva, především xantofyly, která pozitivně ovlivňují vaječný žloutek a dávají mu sytě žlutou až oranžovou barvu. Jedná …moreAbstract:
Sensory quality is affected by external and internal factors. One of the major internal factors is genetics, it affects the colour of the eggshell. The most important external factor, which is influencing sensory quality of the egg, is feed. Some plants contain pigments, especially xanthophylls, which positively affect the egg yolk and give it a deep yellow to orange colour. Feeding large quantities …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Reader: Eva Šnajdarová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorické vlastnosti kávy
Jiří Filip -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Senzorické vlastnosti sladiny
Hana Piechová -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Tomáš Krejča -
Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína
Soňa Podholová -
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Kamila Součková -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights