Bc. Monika Pihrtová
Master's thesis
Sledování oxidace kosmetických olejů
Measuring oxidation of cosmetic oils
Abstract:
Rostlinné oleje, které jsou významné v kosmetice, můžou být díky svému jedinečnému složení velmi náchylné k degradaci. Diplomová práce se zabývá oxidací a stárnutím olejů, vznikem jejich oxidačních produktů a metodami jejich sledování. V teoretické části jsou jednotlivě popsány rostlinné oleje, se kterými se pracovalo v experimentální části. Vybrané oleje byly esterifikovány a pomocí plynové chromatografie …moreAbstract:
Vegetable oils that are important in cosmetics can be highly susceptible to degradation due to their unique composition. The thesis deals with the oxidation and aging of oils, the formation of their oxidation products and methods of their monitoring. In the theoretical part, the vegetable oils that have been worked on in the experimental section are described individually. The selected oils were esterified …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pihrtová, Monika. Sledování oxidace kosmetických olejů. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Theses on a related topic
-
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská -
Netradiční rostlinné oleje ve výživě člověka a jejich zdravotně preventivní význam
Karolína HÁLOVÁ -
Rostlinné oleje v teplé a studené kuchyni
Terezie HECZKOVÁ -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Rostlinné oleje z divokých rostlin
Martina Foltýnová -
Alkalicky katalyzována transesterifikace řepkového oleje
Aleš Vávra -
Kvalita oleje z hroznových zrníček
Veronika Vlková -
Vliv stárnutí fritovacího oleje na jeho vybrané požárně technické charakteristiky
Jiří Strakoš