Bc. Monika Cihlářová

Diplomová práce

Možnosti využití necereálních mouk v pekařství

The possibilities of using non-cereal flours in baking industry
Anotace:
Hlavním cílem této diplomové práce bylo navrhnout recepturu toastových chlebů s přídavkem necereálních mouk, konkrétně hrachové, lněné, pohankové a amarantové mouky v množství 5, 10 a 15 %, a následně posoudit vliv těchto necereálních mouk na kvalitu výsledných výrobků. Toastové chleby s upravenou recepturou byly hodnoceny z hlediska jejich textury, barvy kůrky i střídy a senzorických vlastností. Získané …více
Abstract:
The main aim of the thesis was to suggest a recipe for toast bread with addition of non-cereal flours, namely pea, flax, buckwheat and amaranth flour in amounts of 5, 10 and 15 %, and then assess the effect of these flours to the quality of the resulting product. Toast breads with modified recipe were measured in terms of their texture, colour of crust and crumb, and sensory characteristics. The obtained …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Machálková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta