Možnosti využití necereálních mouk v pekařství – Bc. Monika Cihlářová
Bc. Monika Cihlářová
Diplomová práce
Možnosti využití necereálních mouk v pekařství
The possibilities of using non-cereal flours in baking industry
Anotace:
Hlavním cílem této diplomové práce bylo navrhnout recepturu toastových chlebů s přídavkem necereálních mouk, konkrétně hrachové, lněné, pohankové a amarantové mouky v množství 5, 10 a 15 %, a následně posoudit vliv těchto necereálních mouk na kvalitu výsledných výrobků. Toastové chleby s upravenou recepturou byly hodnoceny z hlediska jejich textury, barvy kůrky i střídy a senzorických vlastností. Získané …víceAbstract:
The main aim of the thesis was to suggest a recipe for toast bread with addition of non-cereal flours, namely pea, flax, buckwheat and amaranth flour in amounts of 5, 10 and 15 %, and then assess the effect of these flours to the quality of the resulting product. Toast breads with modified recipe were measured in terms of their texture, colour of crust and crumb, and sensory characteristics. The obtained …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Machálková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Popis textury a barvy cereálních výrobků s nutričním přínosem
Kateřina Horynová -
1. Teoretická část:\nl{} Barva a její účinky ve fotografii\nl{} 2. Praktická část:\nl{} a) katalog produktů nebo služeb: Katalog každodenních radostí\nl{} b) výstavní soubor: Nejistota
Stanislava Adamová -
Barva a kultura
Petra Sýkorová -
Barva kůže a mezinárodní migrace
Michal Kozel -
Barva, hmota, prostor
Veronika Žáková