Bílkovinný komplex kravského mléka v prvních dnech po porodu. – Ing. Markéta ŠÍPALOVÁ
Ing. Markéta ŠÍPALOVÁ
Master's thesis
Bílkovinný komplex kravského mléka v prvních dnech po porodu.
The proteinic complex of the cow´s milk during the first days post partum.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá změnami bílkovinného komplexu kravského mléka v prvních dnech po porodu. Zkoumaný soubor byl tvořen 5 náhodně vybranými dojnicemi holštýnského plemene na 2. a 3. laktaci se stejnou krmnou dávkou. Pozornost byla věnována celkové sušině, dusíkatým látkám, aminokyselinovému složení a proteinovému profilu kravského mléka v prvních dnech laktace po porodu.Abstract:
The Master thesis deals with the changes of proteinic complex of the bovine milk during the first days postpartum. The research was grouped with 5 randomly choosed dairy Holstein´s cows on the second and on the third lactation with the same feeding ration. The attention was paid to the total solid, nitrogen substances, aminoacids composition and protein profile of the bovine milk during the first days …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Identifier:
8074
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠÍPALOVÁ, Markéta. Bílkovinný komplex kravského mléka v prvních dnech po porodu.. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 09. 05. 2038
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Parametry motility spermií ryb a celkový proteinový profil semenné plasmy během in vivo a in vitro uchování
Anna KOLEŠOVÁ -
Proteomický profil vůči stříbru rezistentních bakterií Escherichia coli a Staphylococcus aureus
Kristýna LÍŇOVÁ -
Studium proteinového profilu hemolymfy včely medonosné (Apis mellifera)
Anna Marie TVARŮŽKOVÁ -
Vliv dlouhodobého hnojení na zastoupení frakcí dusíkatých látek v píci vojtěšky
Jana Matunová -
Vliv úrovně dusíkatých látek na mléčnou užitkovost dojnic
Kristýna Čmelíková -
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Vliv bílkovinných koncentrátů na obsah aminokyselin v mléce dojnic
Alžběta Hubálková -
Vliv výživy dojnic na kvalitu mléka
Eliška Hlaváčová