Použití manganistanu draselného a různých obalových materiálů k prodloužení skladovatelnosti jablek – Bc. Anna Cecoi
Bc. Anna Cecoi
Master's thesis
Použití manganistanu draselného a různých obalových materiálů k prodloužení skladovatelnosti jablek
The use of potassium permanganate and various packaging materials to extend the shelf life of apples
Abstract:
Souhrn Obalové materiály plní v potravinářském průmyslu důležitou roli. Marketing, distribuce, skladování, mikrobiologická a zdravotní nezávadnost patří mezi důležité faktory a funkce, na kterých se obaly podílejí. S ohledem na rizika spojená s infekcemi přenášenými potravinami, ale i na speciální požadavky spotřebitelů na kvalitní, čerstvé a nezávadné potraviny, dochází k inovacím v oblasti technologie …moreAbstract:
Summay Packaging materials play an important role in the food industry. Marketing, distribution, storage, microbiological and health safety are among the important functions that food packaging provides. Due to increasing food-borne infections, as well as special consumer demands for quality, fresh and safe food, innovations in food packaging technology are taking place. In order to meet these requirements …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matěj Božik, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CECOI, Anna. \textit{Použití manganistanu draselného a různých obalových materiálů k prodloužení skladovatelnosti jablek}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/vmpl64/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Riziko kontaminace průsakových vod nežádoucími mikroorganismy při závlahách vyčištěnými odpadními vodami
Daniel Růžička -
Vliv perzistentních organických polutantů na půdní mikroorganismy
Jitka Černohlávková -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Evaluation of forage grass quality, fermentation process and silage safety on different Dactylis glomerata L. varieties
Jhonny Edison Alba Mejía
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights