Použití manganistanu draselného a různých obalových materiálů k prodloužení skladovatelnosti jablek – Bc. Anna Cecoi
Bc. Anna Cecoi
Diplomová práce
Použití manganistanu draselného a různých obalových materiálů k prodloužení skladovatelnosti jablek
The use of potassium permanganate and various packaging materials to extend the shelf life of apples
Anotace:
Souhrn Obalové materiály plní v potravinářském průmyslu důležitou roli. Marketing, distribuce, skladování, mikrobiologická a zdravotní nezávadnost patří mezi důležité faktory a funkce, na kterých se obaly podílejí. S ohledem na rizika spojená s infekcemi přenášenými potravinami, ale i na speciální požadavky spotřebitelů na kvalitní, čerstvé a nezávadné potraviny, dochází k inovacím v oblasti technologie …víceAbstract:
Summay Packaging materials play an important role in the food industry. Marketing, distribution, storage, microbiological and health safety are among the important functions that food packaging provides. Due to increasing food-borne infections, as well as special consumer demands for quality, fresh and safe food, innovations in food packaging technology are taking place. In order to meet these requirements …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matěj Božik, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CECOI, Anna. \textit{Použití manganistanu draselného a různých obalových materiálů k prodloužení skladovatelnosti jablek}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/vmpl64/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Riziko kontaminace průsakových vod nežádoucími mikroorganismy při závlahách vyčištěnými odpadními vodami
Daniel Růžička -
Vliv perzistentních organických polutantů na půdní mikroorganismy
Jitka Černohlávková -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Evaluation of forage grass quality, fermentation process and silage safety on different Dactylis glomerata L. varieties
Jhonny Edison Alba Mejía
Název
Vložil
Vloženo
Práva