Výroba sladu a piva v České republice, homebrewing a minipivovary. – Veronika Stojanová
Veronika Stojanová
Bakalářská práce
Výroba sladu a piva v České republice, homebrewing a minipivovary.
Production of malt and beer in Czech republic, homebrewing and microbreweries
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je popis výroby sladu, jeho rozdělení včetně výroby piva v České republice. Součástí je popis hlavních surovin a jejich modifikace užití. Část práce je věnována domácímu vaření piva tzv. homebrewingu a minipivovarům. Jelikož v posledních letech vzrůstá počet minipivovarů tak rychlým tempem byla pozornost věnována hlavním aspektům vysokého zájmu veřejnosti o produkci minipivovarů …víceAbstract:
The aim of this bachelor's thesis is to describe the process of making the malt, its division and beer brewing in the Czech republic. The description of most widely used raw materials and their potential usage follows. The part of this project is dedicated to main aspects of the high public interest in small breweries and its products. A research amongst small breweries located near Brno showed, that …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Ivo Hartman, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání nákladů na výrobu piva v minipivovaru
Tereza Chaloupková -
Changes of the brewing industry in the Czech Republic after 1989
Tereza Břoušková -
Pivovarnictví a pivovarnické suroviny
Lukáš Šitner -
Možnosti výroby cukrovinek s využitím pivovarských surovin
Petra Vlčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva