Antioxidační kapacita hroznového vína – Eva KÝVALOVÁ
Eva KÝVALOVÁ
Bakalářská práce
Antioxidační kapacita hroznového vína
Antioxidant capacity of grape wine
Anotace:
Tato práce se zabývá vinnou révou, jako kulturní rostlinou, výchozí surovinou pro výrobu vína a potenciálním léčivem. Dále popisuje chemické složení této plodiny a vyrobeného vína zaměřené především na zdraví prospěšné antioxidanty. Blíže tato práce popisuje jeden z nejznámějších antioxidantů, resveratrol. Na závěr hodnotí antioxidační kapacitu hroznového vína a metody jejího stanovení.Abstract:
This work put mind to grape-vine, as the cultivated plant, as the feedstock for the producti-on of wine and as the potential drug. Also describe chemical composition of this crop-plant and wine, primarily focused on health-promoting antioxidants. Closer this task describe the best-known antioxidant, resveratrol. At the conclusion evaluates the antioxidant potential of the grapevine and the methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor:
14608
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 9. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KÝVALOVÁ, Eva. Antioxidační kapacita hroznového vína. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 08. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání metod pro stanovení antioxidační aktivity
Petra Belfínová -
Metody hodnocení kvality medu
Marie Procházková -
Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení
František Herynek -
Vývoj LC-MS metod pro stanovení antioxidační kapacity organismu
Jakub Chvosta -
Metody měření parametrů oxidačního stresu u hmyzu
Eliška PINĎÁKOVÁ -
Metody zjišťování látek antioxidačního charakteru
Kateřina TURKOVÁ -
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá