Nikol Paulová
Bachelor's thesis
Možnosti využití luskovin v pícninářství
Possibilities of using legumes as forage
Abstract:
Práce pojednává o nejvýznamnějších luskovinách, které se využívají pro pícninářské účely v ČR. Objemná píce může být zkrmována hospodářským zvířatům ve formě zeleného krmení, siláže či upravené horkovzdušným sušením. Vhodnost jednotlivých druhů pro tato technologická zpracování je v práci zmíněna. Zařazení luskovin do osevního postupu s sebou nese výhody plynoucí z jejich biologických vlastností. Je …moreAbstract:
This bachelor thesis provides information about the most important fodder plants produced in the Czech Republic. Fodder is used as a feed material in several forms as fresh fodder, silage or processed by hot dry air. The suitability of particular species for these forms is mentioned in the thesis. There are some advantages in crop rotations with legumes resulted from their biological characteristics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Agricultural Engineering / Agribusiness
Theses on a related topic
-
Využití směsného pěstování pšenice s leguminózou v ekologickém zemědělství
Lucie Burianová -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Anna Bečková -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Pavla Gregorová -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček -
Produkce objemných konzervovaných krmiv v kontextu ekonomické kalkulace
Jana Filipová -
Hodnocení produkce a kvality píce smíšené kultury Zea mays a Lupinus albus
Vojtěch Látal
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights