Charakterizácia génu škrobovej syntázy II v odrodách pšenice – Bc. Alžbeta IVANIČOVÁ
Bc. Alžbeta IVANIČOVÁ
Diplomová práce
Charakterizácia génu škrobovej syntázy II v odrodách pšenice
Characterization of starch synthase II gene in wheat varieties
Anotace:
Pšenica je jednou z najdôležitejších plodín, ktorá poskytuje základné potraviny pre viac ako 30% ľudskej populácie. Hlavnú zložku pšeničného zrna predstavuje škrob, ktorý je zložený z amylopektínu (70-80%) a amylózy (20-30%). Pomer amylózy a amylopektínu sa u škrobov rôzneho pôvodu líši a ovplyvňuje radu fyzikálnych ale i nutričných vlastností. Škroby so zvýšeným podielom amylózy, nazývané tiež rezistentné …víceAbstract:
Wheat is one of the most important cultivated plants, which provides basic food for more than 30% of the human population. The main component of wheat grain is a starch which consists of amylopectin (70-80%) and amylose (20-30%). The proportion of amylose and amylopectin in the starches of various origins varies and affects a lot of physical as well as nutritional properties. Starches with an increased …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Miroslav Valárik, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
IVANIČOVÁ, Alžbeta. Charakterizácia génu škrobovej syntázy II v odrodách pšenice. Olomouc, 2017. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Biotechnologie a genové inženýrství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva