Možnost prodloužení úchovy čerstvého kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do křemičitých nanočástic – Bc. Barbora Lídlová
Bc. Barbora Lídlová
Master's thesis
Možnost prodloužení úchovy čerstvého kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do křemičitých nanočástic
The application of essential oils encapsulated into silica nanoparticles for shelf-life improvement of fresh duck meat
Anotácia:
Cílem této diplomové práce je představit silice jako účinné antimikrobiální látky vhodné pro konzervaci masa. Vzhledem k vysoké spotřebě masa, hraje kvalita a bezpečnost masa důležitou roli v ochraně lidského zdraví. A jelikož je maso potravina, která díky vysokému obsahu živin snadno podléhá mikrobiálnímu kažení, je nutné ji konzervovat. V současné době stále více obyvatel preferuje moderní konzervační …viacAbstract:
The aim of this thesis is to introduce essential oils as active antimicrobial agents that are suitable for food preservation, focusing on shelf-life of meat. Due to the high consumption of meat, the quality and the safety plays important role in protection of human health. And because meat is a food, which spoils easily due to its high contain of nutrients, and important to preserve it. In this time …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LÍDLOVÁ, Barbora. \textit{Možnost prodloužení úchovy čerstvého kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do křemičitých nanočástic}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/vrgq4r/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva