Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic. – Bc. Kateřina Zemanová
Bc. Kateřina Zemanová
Master's thesis
Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.
Inhibition of oxidative changes in chilled duck meat by essential oils encapsulated into nanoparticles
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá oxidací lipidů v kachním mase. Oxidace je jedním z hlavních příčin kažení a rychlé zkázy masa. Těmto procesům se v potravinářském průmyslu snažíme zabránit. Vzhledem k nepříznivým a mnohdy toxickým účinkům syntetických aditiv se proto zkoumají nové možnosti využití přírodních látek mezi které esenciální oleje jednoznačně patří. V této práci byl použit esenciální olej …moreAbstract:
This thesis focused on lipid oxidation in duck meat. Oxidation is one of the main cause of spoilage and rapid fat deterioration in meat. We are trying to prevent these processes in the food industry. Due to the unfavorable and often toxic effects of synthetic additives, new possibilities of using natural substances, where essential oils clearly belong, are investigated. In this work, essential oil …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZEMANOVÁ, Kateřina. \textit{Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/vti6eo/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Natural-based antioxidants in natural rubber compounds
Nikolai Perminov -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová -
Přírodní antioxidanty v čaji
Markéta Štědrová -
Náhrada vitamínu E v krmivech pro výkrm králíků přírodními antioxidanty
Jitka Řezníčková -
Antioxidanty - syntetické a přírodní látky
Veronika MITUROVÁ -
Vliv ošetření oreganovou silicí na kvalitu kachního masa
Jana Vítová -
Ověření antimikrobiální účinnosti rostlinných silic u biltongu (sušeného masa) antilopy losí (Tarotragus oryx)
Kristýna Friedlová -
Možnost prodloužení úchovy čerstvého kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do křemičitých nanočástic
Barbora Lídlová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights