Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů rostlin čeledi Apiaceae – Bc. Vladimír Kvítek
Bc. Vladimír Kvítek
Master's thesis
Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů rostlin čeledi Apiaceae
Antimicrobial activity of essential oils of selected Apiaceae species
Anotácia:
Zvyšující se rezistence patogenních mikroorganismů vede k hledání nových účinných látek. V poslední době se pozornost upírá k antimikrobiálním látkám přírodního původu, které mohou nabízet alternativu k běžně používaným antibiotikům nebo potravinářským aditivům. Cílem této práce bylo vybrat vhodné druhy siličnatých rostlin, které jsou dosud vůbec nebo nedostatečně otestované. Z nich poté vydestilovat …viacAbstract:
The increasing resistance of pathogenic microorganisms leads to search for new effective substances. Recently, the attention is directed to antimicrobial substances of natural origin, that may offer an alternative to the commonly used antibiotics or food additives. The aim of this work was to choose the appropriate essential oil bearing plants, which have been tested insufficiently or which havent …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KVÍTEK, Vladimír. \textit{Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů rostlin čeledi Apiaceae}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/vtlgvs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita konopné silice proti stafylokokovým biofilmům
Kateřina Jamborová -
Enkapsulované silice v potravinách
Pavla Koubíková -
Faktory ovlivňující kvantitu a kvalitu silice rodu Mentha L. (máta)
Eliška Pařízková -
Faktory ovlivňující kvantitu silice
Kateřina Žembová -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová -
Silice čajovníku
Adéla Prívarová -
Metabolizmus složek tymiánové silice modelem trávícího traktu člověka
Assemgul Saginayeva -
Obsahové látky kmínové silice
Renáta Suchánková
Názov
Vložil
Vložené
Práva