Kristýna Jelínková

Bachelor's thesis

Syntéza a supramolekulární vlastnosti ligandů na bázi apikálně disubstituovaného pentacyklo[4.2.0.0\hindex{2,5}.0\hindex{3,8}.0\hindex{4,7}]oktanu

Synthesis and Supramolecular Properties of Apical Disubstituted Pentacyclo[4.2.0.0\hindex{2,5}.0\hindex{3,8}.0\hindex{4,7}]octane Ligands
Abstract:
Pentacyklo[4.2.0.0\hindex{2,5}.0\hindex{3,8}.0\hindex{4,7}]oktan, nebo-li kuban, je syntetický uhlovodík, jehož kostra je ve tvaru krychle. Skládá se tedy z osmi atomů uhlíku a osmi atomů kyslíku. Cílem této práce je připravit apikálně disubstituovaný kuban, který bude následně využit pro přípravu ligandů pro supramolekulární studie.
Abstract:
Pentacyclo[4.2.0.0\hindex{2,5}.0\hindex{3,8}.0\hindex{4,7}]octane, or cubane, is synthetic hydrocarbon molecule that consists of eight carbon atoms arranged at the corners of a cube. The aim of this work is synthesis of the apical disubstituated cubane which is considered for further ligand preparation.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Robert Vícha, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Jelínková, Kristýna. Syntéza a supramolekulární vlastnosti ligandů na bázi apikálně disubstituovaného pentacyklo[4.2.0.0\hindex{2,5}.0\hindex{3,8}.0\hindex{4,7}]oktanu. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies

Theses on a related topic