Ocenění podniku v oblasti výroby potravinářských výrobků pokročilými výnosovými metodami – Radim Heiser
Radim Heiser
Diplomová práce
Ocenění podniku v oblasti výroby potravinářských výrobků pokročilými výnosovými metodami
Valuation of a Company in the Food Production using Advanced Income Methods
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou oceňování podniku. Cílem je stanovit hodnotu podniku k datu ocenění 1.1.2023 vybranými výnosovými metodami. Práce je rozdělena do pěti kapitol, včetně úvodu a závěru. Ve druhé kapitole jsou popsána teoretická východiska týkající se základních pojmů, důvodů a postupu ocenění. Ve třetí kapitole je charakterizován oceňovaný podnik a aplikován postup ocenění na vybraný …víceAbstract:
The thesis deals with the issue of business valuation. Its aim is to determine the value of the enterprise as of the valuation date of January 1, 2023, using selected income-based methods. The thesis is divided into five chapters, including an introduction and conclusion. The second chapter describes the theoretical background related to basic concepts, reasons, and the process of valuation. The third …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2024
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/153157
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2024
- Vedoucí: Dana Dluhošová
- Oponent: Andrea Kolková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HEISER, Radim. \textit{Ocenění podniku v oblasti výroby potravinářských výrobků pokročilými výnosovými metodami}. Online. Diplomová práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Ekonomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/vudfkn/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita OstravaVŠB – Technická univerzita Ostrava
Ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Finance a účetnictví / Finance
Práce na příbuzné téma
-
The Errors and Performance of DCF Model- and EBITDA Multiple-Based Valuations of Czech and Polish Publicly Traded Companies
David Lojkásek -
Stanovení hodnoty podniku v potravinářském odvětví metodou EVA a metodou DCF
Anna Káňová -
Principles and Pitfalls of Terminal Value in DCF
Antonín Dvořák -
Stanovení hodnoty vybraného podniku s využitím výnosových metod oceňování
Filip Martinek -
Ocenění podniku pomocí metody volných peněžních toků
Patrik Kozár -
Ocenění podniku pomocí metody volných peněžních toků
Zuzana Drozdová -
Ocenění podniku pomocí metody volných peněžních toků
Jakub Jukin -
Stanovení hodnoty firmy pomocí metod volných peněžních toků
Lev Skalský